O nama

Andi

Andi Mošnja

Mini craft pivovara stvorena iz gušta uz želju da sva piva koja skuhamo proba što više ljudi.

Tu su za sada Pulski Grand ale, Ipa 52 i Bumbarsaka tamna!Guštajte s nama!

Andrej Lui

Andrej Lui

Sama ideja za proizvodnjom craft pive krenula je kao kod vecine vjerujem. 

Nakon par godina homebrewinga odlucili smo se za pokretanje mikro pivovare. Piva se svima svidjala pa je odluka bila jednostavna. Ajmo u proizvodnju pa neka je proba jos vise ljudi a nama ce biti fora "hobi" a i necemo ostati bez piva za nase potrebe😀😀

Naime mi imamo stalne poslove u drugim firmama i s pivarstvom se bavimo u svoje slobodno vrijeme. 

Pivovara je pocela s radom u 11 mjesecu 2019. godine (nakon 6 mjeseci cekanja papira i raznih dozvola). Prvo pivo smo prodali u 12 mjesecu točenu u Pazinu. Medutim kako je s tocenom pivom jako tesko uci u bilo kakav ugostiteljski objekt paralelno smo krenuli i sa bocama. Prodaja je isla bolje od ocekivane i sa kapacitetom od 2 fermentora od 500 litara nismo mogli zadovoljiti sve potrebe tako da smo poduplali proizvodnju kupnjom novog fermentora od 1000l vec u veljači. 


O nazivu pive smo razmišljali jedno vrijeme dok nam nije sinulo "fabrika" i tako je nastalo ime fabrika bire.

Za sada imamo tri vrste piva Pulski Grand ale, Ipu i Porter. 

Grand ale bi svrstali u dark ale ali s obzirom da se craft pivo još "probija" na tržištu recept smo prilagodili za svačiji okus tj. malo blaža varijanta brown alea, zato smo i odabrali bocu od 0,5l a možda i zato se zove Grand😀😀.

U Pulski Grand ale ide 5 vrsta slada i plemeniti češki hmelj Saaz. 

Ipa 52 je prava skolska Ipa s puno citrusnih hmeljeva i tu nismo stedjeli.

Gorčina i alkohol (6.4%) su taman u sredini za taj stil. A broj 52 je tu zbog 5 vrsta hmelja i 2 vrste slada, gorčina pive je 52 ibu-a, a ujedno je to i pozivni broj za Pulu - Istru.

Bumbarska tamna, porter od 5,7% alkohola, dobila je ime prema vodnjanskim starosjediocima koji su se nazivali Bumbarima.Andi Mošnja

Andrej Lui